Menimme tänään koululle kahdeksaksi, jossa pääsimme näkemään tsekkiläisen ruuan valmistusta. Opettaja ja kaksi tsekkiläistä kokkiopiskelijaa Klaudie ja Michaela aloittivat tsekkiläisen ruuan valmistuksen ja seurasimme aluksi sivusta. Kunnes he olivat tehneet meille taikinat, pääsimme osallistumaan niiten leipomiseen. Minä (Katja) ja Nea teimme leivät, Janne ja Antti valmistivat "sulkaa-croisanttea", Veera ja Ulla leipoivat meille "omena-kanelitorttu" ja Erika pääsi kuvaushommiin. Töitten jälkeen pääsimme herkkutelemaan meille katetulle pöydälle. Pääruokana oli opettajan valmistamaan perunakeittoa, jossa oli sipulia, valkosipulia, perunaa, sieniä ja kasviksia ja keiton kanssa nautimme leipää. Jälkkärinä oli "suklaa.croisanttea" ja "omena-kanelitorttua". Ruoka oli hyvää, mutta ihmettelimme ehkä käytäntöä, kun ruoka valmistettiin vain meille ja olimme lähinnä katsomassa vierestä. Sitten meillä oli muutama tunti vapaata, jonka jälkeen menimme takaisin koululle jäähyväispäivälliselle. Olimme yllättyneet positiivisesti kun kaikki oli laittu viimeisen päälle. Oli neljän ruokalajin päivällinen, alkumaljat ja erikoiskahvit kuuluivat myös päivälliselle. Samassa tilaisuudessa saimme jo todistukset ja läksiäislahjat, vaikka vielä saamme nauttia täällä olemisesta. Ilta meni yhdessä hengailessa hotellimme terasilla ja ootellessa huomista Wienin matkaan.
|
Porukka kiinostuneena seuraamassa opettajan työskentelyä. |
|
Keittopohja |
|
Katja ja Nea leivän teossa |
|
Paistamista vaille valmiita leipiä |
|
Pojat croisantin teossa |
|
Veeran ja Ullan omena-kanelitorttu tulossa. |
|
Valmiit leivät. |
|
Jälkkärit |
|
Päivälliskauttaus |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti